Skip Главно менюSkip Класове 2016/2017 уч.г.

За нас


  • Второ основно училище "Димитър Благоев", със своите 110-годишна история и традиции, е едно от първите училища в града. Намира се в центъра на Благоевград, в близост до всички културни институции /Универсална библиотека, Опера, Театър, Исторически музей, Изложбена зала, Кино/.
  • Работи се по различни учебни планове, съобразени с потребностите на учениците - Наредба 6, Ранно чуждоезиково обучение, Типов учебен план и разширена спортна подготовка с футбол.
  • Училището предлага целодневно обучение в І, ІІ, ІІІ и ІV клас с обяд в ресторант за желаещите. Организират се групи за целодневно обучение, в които учениците да подготвят домашните си по учебните предмети под ръководството на квалифицирани учители.
  • Ежегодно се организират екологични зелени училища, летни лагери и празници.
  • Осигурява се интензивно обучение по английски език от първи клас. Обучението по втори чужд език - руски, започва в V клас, като успоредно продължава и обучението по първия език.
  • В училището функционират 2 компютърни кабинета по информационни технологии. Те разполагат съответно с 10 и 12 компютъра с интернет достъп, свързани в локална мрежа, принтер, скенер и камера. В тях се провеждат часовете по СИП по информационни технологии, които започват още в началния курс - 1.-4. клас, както и часовете по информационни технологии в прогимназиален курс - ЗП.
  • Училището разполага и с мултимедийни проектори, които се използват от учителите за подготовка и представяне на интерактивни уроци. Наличната техника във всички кабинети - персонални компютри и лаптопи, както и осигурената постоянна интернет връзка, позволяват учителите по различните учебни дисциплини да включват ИКТ в часовете си - PowerPoint презентации, готови мултимедийни продукти, демонстрации на видео филми, работа с електронни учебници и др.
  • В училището са обособени кабинети по български език и литература, английски език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда и изобразително изкуство.
Skip Календар

Календар

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
Днес понеделник, 21 август 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Skip Предстоящи събития

Предстоящи събития

Няма предстоящи събития
Skip Полезни връзки